15 juli 2022

Wie is gemachtigde NL.Legal LLP?

ECLI:NL:RBROT:2022:6071
Rechtbank Rotterdam
Gemachtigde gedaagde: NL.Legal LLP te Emmen
Rechter: mr. K.J. Bezuijen

Geen stockfoto-vonnis maar een vonnis waar NL.Legal LLP optreedt voor de gedaagde partij, een autoverkoper.

NL.Legal LLP is een buitenlandse rechtsvorm met 1 werkzame persoon, ingeschreven op 28 november 2018 bij de KvK onder nummer 73234990. De Nederlandse eigenaar is D.J.H. Dijkstra. Voorheen handelde Dijkstra onder eenmanszaak Aveon (2011-2016) en Aveon B.V. (2016 - 2019).
Hij heeft meerdere websites; nl.legal, dijkstra.legal, copyright-cop.nl, boete-aanvechten.nl.
De naam Dirk Dijkstra zie ik regelmatig voorbijkomen bij fotoclaims van onder meer Anneke Moerenhout, Richard Broekhuijzen, Wessel Dekker en G.P. Brinkman. Andere zaken van NL.Legal LLP in dit archief.

Op Rechtspraak.nl wordt de persoonsnaam van een gemachtigde niet altijd vermeld. Zaken waar D.J.H. Dijkstra wél is vermeld.


Het geschil tussen autokoper en autoverkoper

“2.2.1. [eiser] heeft op 25 september 2021 een auto gekocht bij [gedaagde]. Twee maanden na de aankoop kreeg [eiser] de auto niet meer gestart… [eiser] heeft de auto door een derde partij laten repareren, omdat [gedaagde] niet tot herstel overging. [eiser] maakt aanspraak op vergoeding van de met dat herstel gepaard gaande kosten.”

"2.3.1. … Ten tijde van het sluiten van de overeenkomst was [gedaagde] -zonder de toevoeging ‘B.V.’- een handelsnaam van [naam bedrijf] … [eiser] heeft dan ook de verkeerde partij gedagvaard en om die reden moet zijn vordering worden afgewezen.”
Eiser heeft de B.V. gedagvaard van de autoverkoper terwijl de overeenkomst gesloten was met een bedrijf met dezelfde handelsnaam van dezelfde autoverkoper. Eiser heeft nadat hij dit vernam de zaak ingetrokken. Gedaagde verzoekt de rechter om eiser in de proceskosten te veroordelen.

“3.2.1. Dat [gedaagde] en/of [naam bedrijf] voorafgaand aan het uitbrengen van de dagvaarding de factuur niet aan [eiser] hebben doen toekomen, doet niet af aan de verantwoordelijkheid van [eiser] om na te gaan of hij de juiste partij in rechte betrekt.”

“3.2.2. De kantonrechter volgt [eiser] niet in zijn stelling dat [gedaagde] en [naam bedrijf] feitelijk dezelfde partij betreffen. Het betreffen twee afzonderlijke rechtspersonen. Dat [naam bedrijf] de bestuurder en enig aandeelhouder van [gedaagde] is, doet hier niet aan af.”

Het lijkt me een autoverkoper die bewust geen facturen verstrekt zodat het voor kopers lastig is om hun recht te halen.
Rechter wijst de ingetrokken vordering van de koper af en veroordeelt hem tot de proceskosten.


ECLI:NL:RBROT:2022:6071, Rechtbank Rotterdam, 9751018 / CV EXPL 22-8438
Artikel 246 lid 1 Rv. Proceskostenveroordeling.


"Dirk Jan Dijkstra uit Emmen is oprichter van de Nederlandse tak van de Kerk van het Vliegend Spaghettimonster. Hij noemt zich aartsbisschop."


Voor een van de slachtoffers zamel ik geld in:


Via de mail kreeg ik anoniem de volgende gegevens door:
"
Het schijnt dat die man allergisch is voor een desinfecterend zonnetje:
https://www.vakbladdehovenier.nl/article/31412/copy--paste-of-copyright
"Dirk Jan Dijkstra wil niet met zijn foto in het blad omdat hij vanuit de aard van zijn werk niet herkend wil worden op straat."

Waarom schrijft u geen artikel over deze man? Hoe hij op u over kwam op de zitting, zijn stijl van communiceren, enz. Hij komt uit juli 1991, er is vast een klasgenoot te vinden die wat over hem wil zeggen. Met wat moeite moet het lukken om een recente foto van hem te maken. Hier is wat informatie om u op weg te helpen:

De tariefstructuur van nl.legal LLP: https://web.archive.org/web/20220527214043/https://www.nl.legal/tarieven/

Het kantooradres: Nieuw Amsterdamsestraat 40, Emmen (https://www.nl.legal/contact/)

Op 28 november 2018 had Dirk een adres op Cyprus: https://find-and-update.company-information.service.gov.uk/company/OC425033/filing-history

Hij heeft een hostingbedrijf dat nog steeds bestaat, op het voormalige adres van nl.legal LLP:
https://www.sitedeals.nl/advertentieruimte/29530-stuur-eigen-email-naar-onze-leden-computer-internet.html
Op die pagina staat een adres vermeld: ⇝⇝⇝⇝⇝⇝⇝. Camera aan de gevel, rolluiken, geblurred in Google Maps. Wat een manier om te leven. Het adres zou ik niet zo snel publiceren.

Op zestienjarige leeftijd was het al een boefje. Op de vorige link verkocht hij advertenties terwijl hij in dezelfde maand had beloofd "geen reclame": https://www.webhostingtalk.nl/nl-internet-providers/135695-gratis-hosting.html
"


Bron: dijkstra.legal


Repost nieuwsbrief Revue nr. 75, 9 sept. 2022
Bijgewerkt 15 mei 2024